Lakers İkinci Yarıda

Posted: Thursday, March 12, 2009
Dün gece iki süper maç vardı. Biri Lakers-Houston, diğeri Boston-Miami.

Boston-Miami maçı daha heyecanlı ve sürpriz gibi görünse de benim favori maçım Lakers-Houston'dı. Çünkü maç, daha salona çıkmadan önce başlamıştı. Hem Houston 12 maçtır evinde kaybetmiyordu, hem de Artest Kobe'ye karşı fena bilenmişti. (Her karşılaşmalarında olduğu gibi.) Bu beklentiler maçı, maçtan önce başlatmıştı bile.

Lakers, çıktığı deplasman turunun ilk maçını Portland karşısında kaybetmişti. Ve sahada çok ruhsuz bi Lakers ekibi vardı. Houston böyle bir ekibi fast break manyağına çevirir, bloklarıyla başını döndürürdü. Keza, Houston yakaladığı 14-0'lık seriyle ilk yarıyı 11 sayı önde kapadı.



Ve ikinci yarıda Black Mamba sahneye çıktı. Kobe toplam 37 sayı attı, 18'i son periyotta. Yani, uyuyan Kobe'yi uyandırdılar. Hiç de iyi etmediler. Bunda Artest'in büyük payı var. Hem Kobe'yi kızdırdı, hem de gereğinden fazla top kullandı.

Sorarım sana Artest:) (Ahmet Çakar Style)Bu karakter yapısıyla takıma liderlik edebilir misin ? Ayrıca, takımın sayı yükünü çekebilecek yeteneğe sahip misin? (Dün gece 8'de 0 üçlük.)Sen üstün bi savunmacısın, savunmanı yapsan. T-Mac bile kenardan daha iyi liderlik eder Houston'a. Neyse...

Lakers, son periyoda girilirken farkı kapattı. Ve sözü Kobe'ye bıraktı. Savunmasıyla Kobe'yi durduramayan Artest, psikolojik olarak yıpratmaya çalıştı; o da olmadı. Kobe ile karşılıklı teknik faul aldılar, bu Kobe'ye yaradı.

Maç 102-96 Lakers lehine bitti. Lakers'da Gasol 20, Powell 17 sayıyla oynadı. Houston'da en skorer oyuncu 20 sayıyla Wafer'dı. Yao ona 16 sayıyla yardımcı olmaya çalıştı. Artest ise 11 sayıdakaldı.

Lakers'a iyi geldi.

0 yorum: