LA Classics ve Bynum

Posted: Friday, March 20, 2009
Dün akşam oynanan Warriors-Lakers maçı her iki takımın da bu yılına ayna tutan bi maç oldu.

Lakers ilk yarıda rakibiyle biraz oynadı, daha sonra iyi bir savunma ve hareketli hücumlarla rakibini üçüncü periyotta yordu. Dördüncü periyotta avının tadını çıkardı. Son dakikalarda rakibine birkaç geri dönme şansı verse de bu takımda Kobe varken, o şans sadece göstermelik olur. Ve maç 114-106 Lakers lehine biter.



Son 2 aydır yükselen bi Ariza grafiği görüyoruz. Acaba Bynum'ın yokluğunda takıma güç katacak, skora katkıda bulunacak bir oyuncu mu geliyor? Normal sezonda Bynumsız da ilerleyen, hatta 30 takım arasında ligin zirvesinde kalmayı başaran Lakers, play off'larda ne yapacak? Doğu finalinden Cleveland'ın çıkmasını bekleyecek ya da takıma güç katacak yeni oyuncular yaratmak zorunda. Çünkü play off'lar Gladyatörlerin topluca arenaya çıktığı bir meydan. Tek bir Maksimus düşmana son darbeyi indiremez.

Önümüzdeki ay Bynum'ın geri dönmesi bekleniyor. Kuşkusuz takımın Bynum'a ihtiyacı var. Ama iki senedir sakatlıktan kurtulamayan Bynum'ın takıma katkısı nasıl olacak? Asıl merak edilen nokta bu. Bynum'ın sakatlıklardan iyi döndüğünü biliyoruz. Kimsenin korkusu olmasın bence. En azından kadroya dahil olması LA Lakers'ın tam bir takım havasına bürünmesini sağlayacak. Ayrıca takıma geri dönmesi neyi kötüleştirebilir ki?! Bynum genç ve iyi niyetli bir oyuncu. Herhangi bir egosu yok. Her an kendisini geliştirmeye çalışıyor. Eğer sakatlığın kalıcı bir izi olmazsa, çok iyi bir oyuncu olacağı kesin.

Gördüğünüz gibi maçtan ziyade Bynum'dan konuştuk:)

0 yorum: