Faktör James!

Posted: Wednesday, March 11, 2009
3 bilinenli NBA denkleminin (sayı,asist, ribaunt) yeni adı Faktör James. Dünkü maçta üst üste ikinci triple-double'ını yapan James, son periyotta harikalar yarattı ve takımını 17 sayı geriden getirerek maçı Cleveland'a kazandırdı.

İlk üç çeyreği izleyenler, dördüncü çeyrekte olanlara inanamayabilir. LeBron ve takım arkadaşları muhteşem bir geri dönüş yaptılar. Dördüncü periyodun ilk 7 dakikasında Clippers 3 sayı bulurken, Cleveland 15 sayı buldu. LeBron 32 sayı, 11 asist 13 ribaunt ile oynadı. Mo ve Ilgeuskas da toplam 30 sayı atarak LeBron'a yardım ettiler.



Clippers'da son çeyreğe kadar her şey iyi gidiyordu ama karşı takımda LeBron gibi biri varsa ilk üç çeyreğin iyi gitmesinin hiçbir anlamı olmuyor. Maçın genel istatistiklerine bakıldığında rakamlar birbirine yakın. Top kayıpları Cleveland 12, Clippers 15; fast break sayıları Cleveland 12, Clippers 16 vs. Bench sayıları bile 15'e, 11. Ama dediğim gibi Faktör James!

Maçın sonunda LeBron takım arkadaşlarını öven bi röportaj verdi. Mo'ya destek çıktı. Maç boyunca istediği tempoyu yakalayamayan Mo, maçın sonlarına doğru attığı üçlükle belki de Clippers'a son baltayı indirdi.

Cleveland böylece, doğuda Boston'u geçerek liderliğe oturdu.

0 yorum: