Hakem Hatası: Denver 106 - 105 Dallas

Posted: Sunday, May 10, 2009
Denver-Mavericks serisinin 3. maçı, hakemlerin son saniye hışmına uğradı.

Maç, genel olarak zevkli bir maç değildi. Karşılıklı sert savunma sergilendi. Maç uzatmaya gitseydi, her takım da faul sorunu yaşayacaktı.

Her hücumda bir düdük çalındı. Maç, 2 hücum üst üste kesintiz oynanmadı. Ya faul, ya hatalı yürüme, ya mola...

Maçın tamamı, karşılıklı basketlerle geçildi. Nowitzki özellikle ilk periyotta olmak üzere, maçın tamamında Mavericks'in hücum gücünü sırtladı: 33 sayı. Denver'da bu yük iki kişinin üzerindeydi: Carmelo 31 sayı, Billups 32 sayı.

Son periyodun son 6 saniyesine 2 sayılık Mavs üstünlüğü ile girildi. Denverli oyuncular son hücum için Carmelo'yu buldu. Dallaslı oyuncular taktik faul yaptı. Hatta, faulden ziyade, Carmelo'ya baltayı indirdi. Fakat hakemler faul düdüğünü çalmadı. Yani, bir nevi avantaja bıraktılar!!!! Sonrasında, Carmelo üçlüğü yolladı. Maçı 1 sayı farkla kazandılar. (Rus bi antrenörümüz vardı. Sakın faul yapmayın derdi, ama yapıyorsanız da adamada şuta çıkacak hal bırakmayın derdi.)



Bu sabah bir yazıda, NBA'in bu hakem hatasını kabul ettiğini fakat yapılacak bir şey olmadığını okudum. NBA'de hakemler adına hiçbir zaman konuşulmaz, yapılan ufak tefek hatalar görmezden gelinir çünkü onların da insan olduğu hatırlanır. Ama bu affedilececek bir hata değildi. Çünkü burada kaybedilen bir maç değil, play off serisiydi.

Dallas takımının sahibi Mark Cuba da şöyle bir açıklama yaptı: Bu utanç verici bir şey. Ama yapacak bir şey yok, bu tip şeyler bazen NBA'de olabiliyor.

0 yorum: